Tandläkaren

Nu har jag precis varit hos tandläkaren. Vanligtvis när jag åker dit på besök så känner jag bara ett stöddigt lugn som jag tror många skulle vilja ha inför ett tandläkarbesök. "Jag har aldrig haft problem med mina tänder och det kommer jag aldrig få" är ett tankesätt jag alltid haft.
Dock fick jag ett slag på fingrarna idag likt förbaskat! Först på röntgen trodde de att jag hade ett hål på gång. Men vid en ny bild så visade det sig vara falskt.
"HA! Jag visste väl det" sa jag skrytsamt till läkaren ;)

Men när det skulle skrapas i munnen så blev läkaren lite bekymrad över att mitt tandkött började blöda så lätt. Det visade sig vara tandsten mellan tänderna som jag inte kommit åt med tandbortsten. Det har gjort att mitt tandkött är infekterat och kan sprida sig till benet vilket kan orsaka tandlossning när jag är 30. Inte så hemskt trevligt att vara tandlös vid så ung ålder.
Men som sagt, det är 10 år det handlar om ifall problemet skulle kvarstå. Så det jag ska göra nu i några månader framåt är såklart att använda den gamla kära tandtråden och tandpetare i plast som man trycker in och "sågar" mellan tänderna nere vid tandköttet. Detta i sin tur gör att jag blöder nått otroligt så munnen nästan fylls. Det är så otroligt jävla vidrigt. Och detta ska jag göra en gång varje dag!
Det är som jag har mens i munnen varje dag! Utan de större biverkningarna förstås hehe. Även om det gör skitont att såga mellan tänderna ;P

Jag kommer nog inte vara lika lugn vid tandläkarbesöken framöver......

Höst

Nu märks det att hösten är här. Grått, kallt och den lilla vanliga deppigheten som smyger sig på. Allt man kan göra är att välkomna de gula löven som sakta faller mot backen.
Det är nästan som att jag längtar till vintern och snön. Då är det iallafall en vettig anledning till att det är kallt! Men man får hålla ut, tiden går snabbt och snart skiner våren igen.

Helgen har varit bra! Lördagen spenderades för det mesta hos Jenny där hon och hennes kompis Karin bjöd på mat och vin samtidigt som vi kollade på filmer fram tills 2:30 på natten. Där var det bl.a Repmånad (mitt förslag), filmen Upp och sen nått annat som jag knappt minns för jag var nästan helt död av utmattning :P

Idag har jag tonvis att göra! Så egentligen borde jag bita av fingrarna på mig själv så jag ska ta itu med sakerna istället för att skriva i bloggen nu. Utöver hemstudierna ska jag ringa facket, a-kassan, Folksam, Telenor, byta tandläkartid samt betala räkningar. Borde väl egentligen inte ta mer än en timme men segstartad som jag känner mig idag så vet man aldrig hehe.

Till helgen kommer även kära Tobbybobby och Becca hem från Uddevalla!! Då ska vi fira rejält med sprit, musik och fantastiskt bra sällskap. Nått att verkligen se fram emot :D

Hemma igen

Då var det fredag och jag är hemma i Nybro igen! Denna gång stannar jag i hela 2 veckor eftersom vi har hemstudier. Totalt har jag med mig 6 böcker som jag ska läsa i och ska under dessa dagar skriva en uppsats om pedagogik sen massa frågor från de olika böckerna. 2 böcker på totalt 300 sidor ska jag helt läsa ut. Nu jävlar är det självdisciplin som gäller ;)

Igår var en riktigt bra dag! Vi hade tävling mellan de grupper vi är indelade i. 3 plutoner med 4 grupper i varje. Jag tillhör grupp 2 i 3:e pluton. Iallafall så började min grupp med att få klättra upp i ett högt torn. Först fick vi fira ner oss med rep längs väggen på kanske 15 m höjd, alltså inte så farligt. Men efter det klättra till toppen, spänna fast oss till ett rep man hängde under och kasta ut oss på 50 m höjd! Fritt fall ett par sekunder sen gled man snett ner till marken i en otrolig fart och adrenalinet kickade! Tur att det var en annan på marken som bromsade åt en xD Måste såklart erkänna att jag var nervös ståendes vid kanten men instruktören gav mig en sån hård klapp på axeln så att jag i princip föll ut haha! "Fysisk övertalning" som han sa skrattandes till den som skulle hoppa efter mig. Så otroligt roligt det var. Synd att vi inte fick göra om det då men enligt rykten lär vi få mer utbildning på att fira ner oss från höga höjder.
En bild på det ska komma!

Senare på kvällen hade vi allmänt lugnt. Jag och E gick och spelade biljard några rundor men jag fick pisk för det mesta. Men sköj vare!

Imorn blir det Öland! Dels för att jag kommer ha mer disciplin med pluggandet och dels för att jag ska träffa min kära vänner. Under lördagskvällen blir det dessutom filmkväll hos Jenny! Ska även förslås att fixa nått prima käk tillsammans!


En ny start!

Sådär ja! Mitt första inlägg i min nya blogg!

Hmm.. så vad ska man skriva om nu då...?

Jag kan väl först berätta att jag sitter i skogarna utanför Linköping. Närmare bestämt på markstridsskolan i Kvarn. Mitt nya hem för 1,5 år. Så denna blogg ska väl fungera som en slags dagbok för tiden här (om jag pallar skiva så länge hehe). Lusten för min gamla blogg bara dog ut som en 80-åring utan viagra. Men det återstår att se!

I detta nu kan jag inte berätta så mycket om skolan. Helt enkelt för att vi knappt gjort något vettigt. Uniformer och utrustningen har det strulats till med så det saknar vi. Det innebär att viktigt utbildningstid går till spillo eftersom vi inte kan ge oss ut i skogarna där vi hör hemma. Dem har redan tagit bort 2 veckors vinterutbildning i Arvidsjaur (Norrland) som jag sett fram emot. Men så är det i detta yrke. Beslut ändras konstant och jag kommer få svälja många bajsmackor under min tid här. Det var det första man lärde sig: Gilla läget och vara ödmjuk. Svälj bajsmackan, svälj.

Första veckan: Bara fys. Teori i hur man maxar träning för bästa resultat och massa massa träning.
Andra veckan: UGL (Utveckling av Grupp och Ledare).... ja... det säger ju sig självt :P
Denna vecka: Skulle åkt ut i fält en vecka men icke. Det är utbildningskontroll för att se hur mycket vi kan. Jag var över förväntan på de olika testerna! Jag som ändå kände mig ganska omotiverad i Halmstad. Kul att mycket har fastnat iallafall :)

Efter denna vecka har vi otroligt nog 2 veckors hemstudier! Hemma i 2 veckor redan?! Visst, skönt kanske men jag känner mig så rastlös hemma. Jag vill bara bli klar med utbildningen så jag kan fortsätta med mitt privatliv igen. För det känns som att man inte har tid för annat än skolan just nu.

Okej om ni läst såhär långt så duktigt av er! Jag ska inte babbla så mycket om skolan. Men just nu är jag supertrött och lite bitter så allt blev så seriöst nu. När jag är hemma i 2 veckor nu så ska jag festa nått överjävligt och bli väckt av hårdrockare på slutstation igen!

Peace out!!

Erik



RSS 2.0