Äntligen, äntligen, äntligen ledig!!

Sådär ja!

Då var en termin avklarad. Nu återstår det bara 2 terminer kvar och jag kan se det som att jag har kommit halvvägs av min utbildning om jag räknar in mina 7 månader i Halmstad innan jag ryckte in i Kvarn i början av januari.
Denna termin har gått sjukt fort ändå, till skillnad från Halmstad. Och vad det beror på vet jag inte egentligen, men där i Halmstad så var vi alla sjukt ivriga att bli klara så vi kunde fortsätta på SOU (Specialist Officersutbilningen). Så på anslagstavlorna hade vi alla veckor för utbildningen planerade. Varje vecka räknades ner på ett helt annat sätt. Och en av mina bästa kamrater där räknade ner varje dag som gick. Varje dag på frukosten fick vi höra att "nu är det bara 43 dagar kvar". Halmstad kändes som en evighet...

Här så tar jag dagarna som de kommer. Och det känns precis som i gymnasiet, då tiden bara for iväg på nått lustigt vis utan att man riktigt fattade. Plötsligt stod man ju bara där med studentmössan på skallen och skulle ut i en hög med släkt, familj och vänner för att få blommor och presenter. Redo men ändå inte att kastas ut i vuxenvärlden.

Jag tror aldrig jag längtat efter ledighet så mycket som nu. Det har varit 3 veckor av stora påfrestningar i kylan. Sista övningen (som jag nämnde i inlägget innan) var jag tvungen att avbryta och blev sängliggandes då jag varit ute med nästan 40 graders feber i 5 dagar utomhus. Och dum och envis som jag är så erkänner jag inte att jag mår skit. Men nog var det skönt att komma in sen. Fyyy fan va skönt att skita i övningen trots allt och bara sova i sin säng igen ;)

Veckan efter det var jag plutonchef för första gången under tiden på skolan. Jag var sjuk, jag var trött och jag var ofta förbannad på mina gruppchefer och soldater som inte gjorde som jag hade tänkt mig. Och jag blev förvånad hur arg jag kunde bli. Kanske militäryrket är nått för mig trots allt hehe?
Men tro mig, att ha nån spydig å kaxig idiot under en som klagar och ifrågasätter ens beslut på ett väldigt respektlöst sätt kan nog få de flesta att spänna knytnävarna.

Äsch... Den sista veckan gick bra iallafall. Allt löste sig och jag är väldigt nöjd med min insats. Men som sagt.... fan va skönt att vara ledig! 

Jag kände att jag behövde skriva av mig om annat, om framtidsplaner och ivrighet inför dem. Men nu for jag som vanligt iväg på mitt militära liv vilket inte var meningen. Jag ska ta tid att fokusera på så mycket annat nu när jag är ledig. Men det får bli nästa inlägg.

Nu är det dags för sängen! Imorgon ska jag nog ta mitt pick å pack och flytta till Öland över jul. Jag har en känsla av att familjen kan behöva min hjälp med alla sysslor som ska göras :)

Over and out!



Vit död

Kyla, kyla och total kyla....
Så beskriver jag veckan som gått.

Ännu en vecka i Villingsberg. Denna gång hade vi som mest -25 grader och till följd av detta när vi var utomhus hela dagen blev mina fingrar så kalla att skinnet sprack på sina håll likt en grillkorv som grillas för hårt. Dessutom en köldskada på en fingerspets där det var hål i handsken.
Så ja, även vi har smakat på denna extrema kyla som fallit över Sverige. Jag har minsann aldrig varit med om liknande. Och ölänning som jag så är jag van vid sommar, sol, badstränder och cocktails, inte detta ;)

Nej nej, jag är inte negativ. Det var tufft som fan helt klart! Men även bland det roligaste jag gjort hittills på utbildningen. Och det som gör att man uppskattar allt plågande är när det faktiskt är över och man kommer tillbaka till skolan för att kunna slänga sig på sin egen säng igen. Den känslan tillfredställelse har jag svårt att hitta på andra sätt.

Nästa vecka väntar nya utmaningar. I en hel vecka (minst) ska vi vara ute på övning igen tillsammans med OP-elverna (Officers programmet), därefter helgtjänst och sen sista veckan, då jag är plutonchef, ha vård av matriel och julavslutning med kostym och fin middag på skolan med alla kadetter, officerare och lärare.
Slutligen kommer jag hem för 2 veckors julledighet och även 2 veckors hemstudier. Åh ska bli så  skönt att vara hemma 4 veckor! Det behövs efter allt slitande i snön :)

Nu ska jag fixa nått att äta, fortsätta söka lägenheter i Göteborg och sedan tänka ut vad jag ska hitta på i helgen. Imorn ska det även bli en välbehövd klippning, oh yes!

Ha de fint!
Ska försöka uppdatera oftare!

RSS 2.0